Eosta introduceert Jucy Gold Oranges: biologische Valencia-sinaasappels uit Peru met een bijzonder hoog sapgehalte van 45%. Dat maakt ze zeer geschikt om vers te persen – thuis, in de horeca én in de sapmachines in de winkel. De kwaliteit is uitstekend; Jucy Gold Oranges zijn nu volop beschikbaar.
De Jucy Gold Oranges groeien in de tropische Chanchamayo-vallei. Door het lokale klimaat – met relatief kleine temperatuurverschillen tussen dag en nacht – kleuren de vruchten lichter dan we gewend zijn van sinaasappels uit Europa of Zuid-Afrika. Een groter temperatuurverschil zorgt normaal gesproken voor een intensere oranje kleur. De lichtere schilkleur doet echter niets af aan de interne kwaliteit – die is uitstekend.
De Jucy Gold Oranges worden geteeld door kleinschalige boeren van de coöperatie Kivinaki. Zij combineren sinaasappelteelt met gewassen als mango, papaja, kokosnoot en mais – een aanpak die zorgt voor biodiversiteit op de percelen. De teelt is biologisch en weinig intensief, met gebruik van compost en guano de isla. Dankzij deze werkwijze ontstaat een robuust landbouwsysteem. De inkomsten uit de sinaasappelteelt zorgen voor een leefbaar inkomen voor de telers.
De biologische Jucy Gold Oranges worden volledig geteeld op natuurlijke regenval, zonder enige vorm van irrigatie. Daarmee zijn ze een duurzaam alternatief voor citrus uit regio’s waar schaars drinkwater wordt onttrokken aan rivieren en grondwater. Daarnaast ondersteunt biologische teelt ook nog eens een betere bodemstructuur, waardoor regenwater efficiënter wordt vastgehouden en benut.
Bij een eerste transport van een nieuw product is het altijd spannend hoe de kwaliteit aankomt. De eerste container Jucy Gold Oranges uit Peru is in uitstekende conditie gearriveerd en inmiddels volop in verkoop. Gedurende het seizoen verwachten we wekelijks nieuwe aanvoer.
Ook interesse in Jucy Gold Oranges voor jouw schap? Neem contact op met je Eosta-accountmanager voor een monsteraanvraag of meer informatie.